Pages

Tuesday, September 30, 2008

Salam Eid Fitri Maaf Zahir dan Batin

Salam Eid Fitri,

Kami sekeluarga mengambil kesempatan untuk mengucapkan Selamat Hari Raya kepada semua ahli keluarga, sanak saudara, sabahat handai dan semua kenalan muslimin dan muslimat.

Semoga hari raya pada tahun ini disambut dengan penuh keinsafan dan ketaqwaan kepada Allah SWT. Semoga bulan Ramadhan yang berlalu dapat mendidik nafsu kita supaya sentiasa patuh dan taat kepada semua perintah Allah dan meninggalkan segala larangannya. Gunalah kesempatan hari raya ini untuk saling ziarah-menziarahi antara satu sama lain. Jangan asyik menjadikan tv sebagai peneman. Makan kueh raya tu, ingat-ingatlah kepada orang yang berada diperantauan sama.

Kami doakan kepada semua yang dapat pulang beraya di kampung halaman supaya memandu dengan cermat dan berhemat. Semoga selamat kembali bertugas dengan selamat. Pandu cermat jiwa selamat.

Kepada yang tidak dapat pulang dan terpaksa beraya diperantauan, usah bersedih, perjuangan masih jauh, tidak dinamakan perjuangan tanpa pengorbanan. Dan tidak dinamakan pengorbanan kalau tidak mahu berkorban. Ingat, ramai lagi umat Islam di sekeliling kita yang terpaksa menyambut hari raya dalam keadaan yang sengsara. Bersyukurlah dengan apa yang ada.

Sekian, selamat hari raya dan maaf zahir batin.
Jemput la ke rumah raya nie... :)

No comments: